onsdag 28. september 2011

Nasjonale prøver

Takk for tilbakemeldinger og kommentarer, registrerer at dere vil høre om innhold, ikke om maskiner og infrastruktur...Skal prøve...men først litt om infrastruktur:

Min nestkommanderende Terje og min nyansatte IT-brannmann Haakon hadde jobba i flere dager for å få Internettet så stabilt som mulig og maskinene på datarommet så friske som mulig til høstens nasjonale prøver. Alt var i orden og sjekka, seinest kvelden før. Men om morran, en halv time før prøvestart forsvant nettet igjen. Etter intensiv innsats og noen nødløsninger fikk mannskapene mine det opp igjen, synderen var en såkalt "swicth" som hadde avgått med døden i løpet av natta. Det blei ikke den store forsinkelsen på gjennomføringa. Men rektor fikk en ny påminnelse på hvorfor han må stå knallhardt på ny infrastruktur for skolen sin i budsjettmøtene framover. 

Pedagogisk bruk: Jeg blei imponert over den nasjonale prøven i engelsk. Artige, konkrete oppgaver - sånne oppgaver bør vi bruke i den ordinære undervisninga også.

Smyger inn litt om maskiner også; femten nye bærbare på plass på skolen - skal straks settes inn i aktiv tjeneste.

4 kommentarer:

  1. Foir all del: uten itlgang til teknologien kommer vi ingen vei! Men likevel, også der tilgangen er upåklagelig (f. eks NTNU) fortsetter teknologien å spile oss små puss, som i dag morges (uforsvarlig tidlig!) da jeg satte meg ned for å kommentere blogger. Jeg skrev kommentar og klikket på publiser, og alt forsvant. Gang etter gang. (?&%#zx#¤&!!!) Da fakultetes datatjeneste åpnet, ringte jeg og presenterte problemet. De ante ikke hva det kunne være men foreslo å skifte nettleser. Nå bruker jeg Firefox (ANBEFALES!!!)

    SvarSlett
  2. For all del: uten tilgang til teknologien kommer vi ingen vei! Men likevel, også der tilgangen er upåklagelig (f. eks NTNU) fortsetter teknologien å spille oss små puss, som i dag morges (uforsvarlig tidlig!) da jeg satte meg ned for å kommentere blogger. Jeg skrev kommentar og klikket på publiser, og alt forsvant. Gang etter gang. (?&%#zx#¤&!!!) Da fakultetes datatjeneste åpnet, ringte jeg og presenterte problemet. De ante ikke hva det kunne være men foreslo å skifte nettleser. Nå bruker jeg Firefox (ANBEFALES!!!)

    SvarSlett
  3. Ja, med dine 15 nye maskiner på plass får din nye "IT-brannmann" litt mer å gjøre. En ting kan jeg love deg.... Nå som den "onde" switch'en er avgått med døden, dukker det alltid opp nye syndere etterhvert. Vær forberedt på det!!

    SvarSlett
  4. Kjente problemer. I fjor skulle vi være tidlig ute med gjennomføring av nasjonal prøve i regning. Hva skjedde? Jo, en server i Oslo som hadde vært koblet opp mot serveren i Trondheim hadde fått en oppdatering (natta før nasjonal prøve). Serverne ”snakket” dermed ikke med hverandre, elevene greide ikke å levere ferdig besvarelse, illustrasjoner/statistikker osv dukket ikke opp, lærerne ble frustrerte, vi hadde ikke et resultat vi kunne arbeide videre med.
    Det positive: gjennomføring av engelsk nasjonal prøve gikk denne gangen smertefritt – nå håper vi det samme vil skje på regninga slik at vi faktisk kan bruke resultatene inn mot videre tilpasning i undervisninga for elevene.

    SvarSlett